Смакові добавки до їжі, приправи, прянощі, спеції

Насмілимося припускати, що ви як і багато інших думали до цих пір, що спеції, приправи, прянощі одне і те ж?! А ось і ні. Правильніше буде назвати їх усіх смаковими добавками. Їх усіх об'єднує лише одне: вони всі виконують роль так званих "провокаторів смаку" або "підсилювачів смаку". Всі вони сприяють поліпшенню травлення і засвоєння їжі, а також можливості її тривалого зберігання. Тисячоліттями прянощі додають в їжу для аромату, поліпшення смаку, а ще не тільки, щоб їжа ставала апетитною, але і лікувальної. Або цілющою. Смакові добавки - це ще ліки з цілими рядами корисних властивостей.
Багато прянощі це складні біохімічні сполуки, в яких містяться різновиди біологічно активних речовин. Діапазон їх цілющих якостей шибко широкий, недарма ж в стародавні часи з їх допомогою лікували найрізноманітніші захворювання від ніг до голови.На сьогоднішній день важко уявити нашу з Вами кухню без ароматних порошків, плодів, корінців, кожен з яких по мірі своєї підвищує апетит, покращує травлення, але використовуючи їх, нам не слід забувати, що вони як і будь-які лікарські засоби мають до себе показання та протипоказання.