Мигдаль, мигдальна кісточка

Як і деякі інші горіхи, мигдаль є одним з найстаріших видів горіха. Про нього знали ще в доісторичному періоді. Його називають як мигдалем, так і кісточкою мигдалю. Обидва варіанти є правильними. Якщо раніше кількість мигдалю був дефіцитним і їм ласували люди в обмеженій кількості, тпро зараз його вирощують в широких масштабах. Мигдальний горіх широко застосовується як десерт і в кондитерській промисловості.
Мигдаль дуже корисний своїми природними складом. Він вважається чудовим джерелом кальцію, калію, магнію, заліза і фосфору. У ньому багато вітамінів групи B і E. Кислоти мигдалю захищають організм від надмірного надходження глюкози в кров. Тому мигдаль корисний людям з цукровим діабетом.
Рекомендуємо зберігати мигдаль в темному і прохолодному місці подалі від потрапляння сонячних променів. Ідеальним місцем вважається комора або холодильник.