Кешью, індійський горіх

Мабуть самим особливим серед горіхів є кешью. І за формою і за своїми властивостями. Є фахівці, які твердять, що кешью це горіх майбутнього. Він має відразу кілька назв. Але як би його не стали називати, він не перестане являти собою корисний продукт, що знайшов застосування в різних галузях промисловості та медицини.
Багато хто може називати кешью жірновато. Але якщо порівняти кешью з мигдалем і волоським горіхом то переконаємося, що в кешью в кілька разів менше жиру ніж в них. І взагалі, крім жиру в кешью сукупність багатьох інших корисних речовин, в тому числі вуглеводів, білків, клітковини, цукру натурального, крохмалю, вітамінів групи В, Е і РР, заліза, магнію, натрію, цинк, калію і кальцію. Також він може похвалитися свого змісту незрівнянну Омегою-3.
Горіх кеш'ю дуже поживний, швидко відновлює сили, тонізує організм, піднімає настрій, підвищує розумову діяльність і роботу серця, має антибактеріальну дію, запобігає запальним процесам в роті, захищає зуби від карієсу, зміцнює кровоносні судини і робить їх еластичними. В Індії кешью рекомендують як афродизіак, відзначаючи його здатність підвищувати сексуальне бажання і покращувати роботу репродуктивної системи.